Zoet

Zoete lekkernijen zijn niet zomaar een product voor ons, maar een ware filosofie. Van chocolade en koekjes tot confituur en likeur: zowat alles wat we verkopen is zoet. Hier willen we het echter vooral hebben over onze ouderwetse snoepjes en lekkernijen. Denk maar aan spekken, nougat, rotte patatten, cuberdons en pikken.

Spekken 

De jeugd noemt ze tegenwoordig marshmallows maar wij zweren bij het Vlaamse woord spek. Een goede spek is zoet, luchtig en – het belangrijkste van al – boterzacht. Onze roze spekken en chocoladespekken vervullen die criteria perfect. Mag het wat meer zijn? Proef dan onze ongeëvenaarde chocoladezoenen.

Ouderwetse delicatessen

Iets wat lekker is, gaat nooit uit de mode. Daarom verkopen wij met trots tal van zoete delicatessen die al generaties lang worden gegeten. Denk maar aan de Gentse neuzekes en de sneeuwballen (iets wat in onze contreien steevast rotte patatten wordt genoemd). Ook nougat valt in die categorie. Deze plakkerige lekkernij met honing bestaat zowel met noten als met fruit. Welke verkies jij?

Snoep in al z’n vormen

Hoewel we geen ouderwetse bollenwinkel zijn, kan je ook bij ons terecht voor snoepjes allerhande. Van felgekleurde lolly’s tot ouderwetse pikken en zacht snoep voor de kleinsten. Iets verfijnder zijn onze dragees. Deze gelaagde snoepjes van chocolade, noten en andere smaakmakers zijn om duimen en vingers bij af te likken.

Het allerleukste aan volwassen zijn, is dat ik snoep mag kopen waar en wanneer ik wil.

– Ryan Gosling

Wat je nog niet wist over (ons) snoep.

Neuzeneuzen

De Cuberdon wordt niet van viooltjes, maar van frambozen gemaakt.

Spaanse Nougat

Hoewel nougat bij ons in de vergetelheid raakt, is het in Spanje nog steeds razend populair onder de naam 'turrón'.

Dieetsnoep

Een lolly bevat vaak niet meer dan vijftig calorieën. Toch kan je er héél lang van genieten.

Goedkope Luxe

Sneeuwballen werden op de wereldexpo van 1913 voorgesteld als een goedkoop alternatief voor de duurdere chocoladetruffels.

Date :
Top