Onze Geschiedenis.

Mei 1998

Het idee

Elk succesverhaal begint met een goed idee. Dat van Smik & Smak ontsproot in 1998 op vakantie in het zuiden van Frankrijk. Tijdens een gezinsvakantie in Cahors rijpte het idee om een chocoladewinkel te openen. Zo één waar Juliette Binoche maar wat graag achter de toog zou staan. En zo geschiedde...

2 oktober 1998

De grote opening

Amper een half jaar later opende Smik & Smak haar deuren. Toen nog in een omgebouwde bureelcontainer. Het doel: mensen gelukkig maken met zoetigheden allerhande. De eerste klanten waren 'moemoe', zus Linda, nicht Daisy en buurvrouw Maria - die laatste drie zijn tot op vandaag vaste klanten.

2000

De uitbreiding

Al snel barstte Smik & Smak uit haar voegen. Toen Sandra en Jef hun huis afwerkten, offerden ze hun geplande garage op voor een gloednieuwe winkel. Schoonouders John en Gusta zwoegden dag en nacht om van de nieuwe Smik & Smak een mooie, warme plek te maken. Het stukje tegelvloer dat middenin onze winkel pronkt, is trouwens een herinnering aan de overgrootouders die vroeger op deze plek woonden. Hier sta je dus nog een beetje in hun living.

1 maart 2001

De heropening

En dan opende de Smik & Smak die we vandaag kennen. Niet langer in een metalen blik, maar wel bij Sandra in huis. De eerste klant was - zo schrijft de traditie voor - opnieuw buurvrouw Maria. Ook het nieuwe keldermagazijn gaf de winkel een duwtje in de rug. Ons ruime assortiment aan lekkers en moois kreeg er eindelijk een waardig plekje.

Vandaag

Jouw Smik & Smak

Sinds 2001 is er veel gebeurd. De zaak die Sandra eind de jaren '90 opstartte, groeide uit tot een huis van vertrouwen voor zoetekauwen uit alle hoeken van de Kempen (en verder). Naast Sandra springen nu ook Els en Soewe regelmatig bij in de winkel en achter de schermen. Smik & Smak is een vriendenkring geworden die zich elke dag voor jou inzet. En dat al 25 jaar lang!

Smik & Smak vandaag.

Ook Smik & Smak staat niet stil. Regelmatig verwelkomen we nieuwe lekkernijen in ons gamma en verrassen we je met mooie mokken, mandjes en andere snuisterijen. De beste manier om dat alles te ontdekken, is door eens bij ons binnen te springen. De tweede-beste manier om op de hoogte te blijven, is door ons te volgen op Instagram.

Top