Koekjes

De grote liefde van elk kopje koffie is een knapperig koekje. Deze zijn dan ook sinds dag één een vaste waarde in onze rekken. Ons assortiment rijkt van boterkoekjes en frangipane tot peperkoek, speculaas en wafels. Oh, en ook aan diabetici wordt gedacht.

Verpakte koekjes

Onze verpakte koekjes zijn één van de steunpilaren van Smik & Smak. Deze artisanale baksels nemen een prominente plek in in de zaak én in de harten van onze klanten. Het aanbod is zeer divers – voor ieder wat wils. Absolute toppers zijn onze rode bessenkoekjes, botermadeleintjes en Russische sigaren. Daarnaast zijn ook onze Belgische speculaas en zachte wafels geliefd bij jong en oud.

Peperkoek

Peperkoek is iets van bij de bomma. Toch blijft het ons verbazen hoeveel jonge zielen er ook naar teruggrijpen. Ons aanbod telt acht peperkoeken – van een klassieke parelkandijkoek en appel-rozijnenkoek tot een verrassende gember-sinaaskoek en karamel-zeezoutkoek. 

Verse koekjes

Sinds enkele jaren zijn ook onze ‘verse koekjes’ razend populair. Die worden wekelijks geleverd. Onze bekendste verse koekjes zijn de Zwevezeelse Florentines. Deze verfijnde koekjes met witte chocolade, amandelen en boterroom zijn onweerstaanbaar. Al scharen ook onze kleurrijke macarons en smeuïge bokkenpootjes een horde trouwe fans achter zich. 

Suikerarm

Suikervrij snoepen. Met onze koekjes kan het perfect. Naast ons reguliere assortiment verkopen we ook enkele koekjes die met Maltitol en Gusto gezoet worden. Zo kunnen ook diabetici genieten van een wafeltje, amandelbrood of speculaas.

Soms vraag ik me af: 'Wat is een vriend?'. Dan besef ik: een vriend is iemand die zijn laatste koekje met me deelt.

– Cookie Monster

Wat je nog niet wist over (onze) koekjes.

Bekroonde Speculaas

Onze speculaas is een Erkend Vlaams Streekproduct en wordt al 95 jaar op dezelfde manier gebakken.

Peperkoekpleister

Vlaamse poolreizigers gebruikten honing-peperkoek als compres voor hun wonden.

Oud koekje

De macaron-koekjes bestaan al sinds de 16e eeuw. Pas rond 1830 zijn bakkers ze aan elkaar gaan kleven met een laagje ganache.

Speculaas/oos

Speculaas en speculoos zijn niet hetzelfde. Het verschil zit hem in de kruidenmix. Bij ons vind je traditionele speculaas.

Date :
Top