Ik ben Sandra.

Lekker eten en samen genieten is het liefste wat ik doe. In 1998 maakte ik er mijn beroep van en opende ik een piepklein chocoladewinkeltje in het Kempische Lille.

Onze handgemaakte pralines waren onze grootste troef. Al kwamen de klanten ook voor de talrijke thee’s, knapperige koekjes en – hoe langer, hoe meer – voor onze persoonlijke pakjes.

Anno 2023 staan we vooral bekend voor dat laatste. Ongeacht voor wie, welke gelegenheid of welk budget: ik stel een cadeautje samen op maat van de gelukkige krijger. 

Dat alles doe ik ondertussen al 25 jaar en nog steeds ben ik ervan overtuigd dat ik de leukste job ter wereld heb. En dat heb ik allemaal aan jullie – onze klanten – te danken.

Dag en bedankt hé!

Onze winkel.

Al 25 jaar zijn we een vaste waarde in Lille en ver daarbuiten. Vanuit ons winkeltje in de Kabienstraat delen we zoetigheid en geluk (als die twee al niet hetzelfde zijn) met iedereen die het kan gebruiken.

Onze kwaliteit.

Kwaliteit is onze hoogste prioriteit. Onze pralines zijn handgemaakt en ook onze koekjes, koffie, confituur en andere zoetigheden zijn om duimen en vingers bij af te likken.

Onze visie.

We geloven in de kracht van een persoonlijke aanpak. Quasi elk geschenk dat we maken is maatwerk waardoor geen twee klanten met hetzelfde cadeau de deur uitgaan.

Onze geschiedenis.

Smik & Smak is niet op één dag gebouwd. Al 24 jaar lang proberen we het elke dag een beetje beter te doen dan de dag ervoor.

Ons verhaal begint op 2 oktober 1998 in een bureelcontainer voor de deur. Sindsdien is er veel gebeurd in ons winkeltje. We nemen we je graag mee op wandel door 24 jaar Smik & Smak.

De motor van Smik & Smak.

In de winkel is Sandra het gezicht van Smik & Smak. Achter de schermen wordt ze echter geholpen door een enthousiaste achterban. Vanaf dag één al wordt ze bijgestaan door een klein team van specialisten in hun vak. In de beginjaren waren dat vooral schoonouders John en Gusta. Vandaag is dat deze gezellige bende.

Manusje

Els

Zowel voor als achter de schermen de rechter- én linkerhand van Sandra. Opruimen, aanvullen, aandragen, afrekenen,... Els doet het allemaal. Vooral tijdens de feestdagen zouden we niet zonder ons 'manusje' kunnen.

Zakkenvuller

Soewe

Multi-inzetbaar talent dat achter de schermen de winkel draaiende houdt. Doorheen de jaren vulde hij al duizenden zakjes met spekken, snoepjes en sneeuwballen. Hij is de stille kracht achter Smik & Smak.

proever

Jef

Hoofdleverancier en expert in paperassen allerhande. Zijn grootste passie is echter het proeven van de producten. Of dat voor kwaliteitscontrole of eigen genot is, laten we in het midden.

Top